O.SY. BUS DRIVERS Αξιολόγηση Δημοσίου: Επόμενη "στάση" στις αστικές συγκοινωνίες... - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αξιολόγηση Δημοσίου: Επόμενη "στάση" στις αστικές συγκοινωνίες...

Αξιολόγηση Δημοσίου: Επόμενη "στάση" στις αστικές συγκοινωνίες...

Written By OsyBus Driver on Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014 | 9:22 μ.μ.

Στην αποκάλυψη πως η αξιολόγηση των φορέων του Δημοσίου θα συνεχιστεί στις αστικές συγκοινωνίες προέβη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο ίδιος υπογράμμισε πώς η μονιμότητα, έκανε κακό στον δημόσιο τομέα...

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, οι αστικές συγκοινωνίες είναι υπό αξιολόγηση όπως όλα τα ΝΠΙΔ, ωστόσο διευκρίνισε ότι επειδή κάποιος φορέας αξιολογείται δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα προκύψουν και μειώσεις προσωπικού.

Επίσης, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση ως την πρώτη ουσιαστική απόπειρα κατάργησης φορέων. Επισήμανε ότι καταργούνται φορείς οι οποίοι είτε έχουν ολοκληρώσει την αποστολή τους, είτε το έργο τους μπορεί να καλυφθεί από κάποια άλλη δημόσια δομή.

"Η διαδικασία της αξιολόγησης των ΝΠΙΔ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, εκτιμώ ότι θα υπάρξει κι άλλο κύμα φορέων προς κατάργηση, αλλά και παρεμβάσεις που περιορίζουν το μέγεθος των φορέων", σημείωσε.

Όχι στη μονιμότητα

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν είναι κυνηγός απολύσεων, αλλά όλη η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για τις 11.000 απολύσεις που αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι είναι αντίθετος στην ιδέα της μονιμότητας όπως είχε διαμορφωθεί. "Έκανε κακό στο δημόσιο η μονιμότητα", ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας όμως ότι το Σύνταγμα προστατεύει τη μονιμότητα και ο ίδιος κινείται στα πλαίσια του συντάγματος.

"Το κράτος έχει μικρύνει αρκετά τα τέσσερα τελευταία χρόνια, θα πρέπει να γίνει χωρίς προκαταλήψεις συζήτηση για στοχευμένη εκχώρηση ορισμένων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα. Το κράτος πρέπει να μικρύνει κι άλλο", εξήγησε, τονίζοντας πάντως ότι "προφανώς υπάρχει ένας πυρήνας υπηρεσιών που δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί".

Έξοδος για όσους υπαλλήλους δεν απορροφηθούν

Ο ίδιος, παραδέχθηκε ότι ένα ποσοστό υπάλληλων που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα θα οδηγηθεί στην έξοδο από το δημόσιο, εφόσον δεν απορροφηθεί. Ανέφερε, δε, ότι υπάρχουν ήδη 70 ανακλήσεις διορισμών από πλαστά πιστοποιητικά στη δημοτική αστυνομία.

"Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων όπως γίνεται σήμερα δεν εξυπηρετεί κανένα απολύτως σκοπό, γιατί όλοι παίρνουν άριστο βαθμό. Η αξιολόγηση είναι υποκειμενική έννοια, αλλά κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας όταν λεμε οτι όλοι παίρνουν τονάριστο βαθμό. Δεν μπορούμε να αντλήσουμε επί της ουσίας συμπεράσματα, η αξιολόγηση δεν επιτελούσε το σκοπό της όπως γινόταν" σημείωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εισάγει την έννοια της ποσόστωσης και υποχρεώνει τον αξιολογητή σε συγκριτική αξιολόγηση κάνοντας λόγο για ένα τολμηρό βήμα. "Σε μια αξιολόγηση πρέπει μόνο να βγαίνει το 25% άριστοι, το υπόλοιπο 60% καλοί και ένα 15% κατώτεροι από τις προϋποθέσεις", πρόσθεσε.


"Να βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές; Ε, και;"

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι πολύ στέρεη και θα αντέξει. Ερωτηθείς δε αν θα τεθεί θέμα πρόωρων εθνικών εκλογών εάν αναδιεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές, απάντησε ότι η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα αλλά ακόμη και αν δεν συμβεί αυτό, η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη διακυβέρνηση της χώρας."Ε και; Ορίζεται πουθενά στο Σύνταγμα ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών αποτελεί υποχρέωση για να γίνουν εθνικές εκλογές; Οι κυβερνήσεις εκλέγονται για μια τετραετία", είπε χαρακτηριστικά.Αναφορικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι δεν υπάρχει τίποτε από πίσω από αυτές και διαβεβαίωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ολοκληρώσει τη θητεία του.Πηγή: www.reporter.gr
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top