O.SY. BUS DRIVERS Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πάρε μέρος στην πιο κινούμενη έκθεση της πόλης - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πάρε μέρος στην πιο κινούμενη έκθεση της πόλης

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πάρε μέρος στην πιο κινούμενη έκθεση της πόλης

Written By OsyBus Driver on Σάββατο, 7 Ιουνίου 2014 | 9:10 μ.μ.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς κάνουν δυναμικές προσπάθειες να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των Αθηναίων και μετά τις τελευταίες αλλαγές με το ελεύθερο ίντερνετ και τις νέες μειωμένες κάρτες απεριόριστων διαδρομών, τώρα λανσάρουν φωτογραφικό διαγωνισμό με σκοπό να αναδειχθούν τα μέσα μεταφοράς ως μέρος του σύγχρονου αστικού τοπίου.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς, κάποια χρόνια πριν, αποτελούσαν δεύτερη ή τρίτη επιλογή για τους περισσότερους Αθηναίους, οι οποίοι προτιμούσαν τα αυτοκίνητά τους ή ακόμα και τα ταξί για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Μπορεί να απέχουμε πολύ από την ημέρα εκείνη που και τα ποδήλατα θα ενταχθούν στην ελληνική νοοτροπία και οι εταιρείες θα ενισχύουν την χρήση αυτού του οικολογικού μέσου για τις μετακινήσεις, παρόλα αυτά, τελευταία γίνεται τουλάχιστον μία δυναμική προσπάθεια από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς να γίνουν περισσότερο φιλικά για τους πολίτες και να αποτελέσουν τελικά την πρώτη και βασική τους προτίμηση στις μετακινήσεις.

Αν κρίνουμε από τον κόσμο που συναντάμε όλοι μας καθημερινά στο μετρό, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και τον ηλεκτρικό, συνειδητοποιούμε ότι οι Αθηναίοι έχουν σιγά-σιγά αρχίσει να αλλάζουν συνήθειες. Τα συχνά δρομολόγια (όσον αφορά κυρίως στο μετρό), η ταχύτητα των μετακινήσεων και φυσικά η οικονομική κρίση που ανάγκασε αρκετούς να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους ή να “κόψουν” τη συνήθεια του ταξί, παρακίνησαν ολοένα και περισσότερο τους πολίτες αυτής της πόλης να περπατήσουν μέχρι την πιο κοντινή στάση και να μπουν σε ένα από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Σταθμός μετρό "Ακρόπολη"

Τελευταία παρατηρούμε με ενδιαφέρον τις έντονες προσπάθειες που γίνονται και από την πλευρά του ΟΑΣΑ, είτε με το ελεύθερο ίντερνετ που ξεκίνησε να παρέχεται σε κάποιες στάσεις του μετρό και του ηλεκτρικού, είτε με τη δυνατότητα οι ποδηλάτες να μπορούν να χρησιμοποιούν το τελευταίο βαγόνι για τη μετακίνηση του οχήματός τους είτε ακόμη με την πολύ πρόσφατη αναγγελία για νέες κάρτες που θα παρέχονται σε νέες μειωμένες τιμές.

Ο υφυπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ανήγγειλε το λανσάρισμα νέων καρτών απεριόριστων διαδρομών, ισχύς τριών και έξι μηνών, σε περισσότερο προνομιακές τιμές. Οι τιμές των καρτών για όλα τα μέσα (λεωφορεία, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, μετρό, τραμ) διαμορφώνονται στα 129 ευρώ για κάρτες τρίμηνης διάρκειας και στα 248 ευρώ για τις εξάμηνης διάρκειας. Επίσης, οι τιμές των καρτών απεριορίστων διαδρομών για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ διαμορφώνονται στα 58 ευρώ για κάρτες τρίμηνης διάρκειας και στα 110 ευρώ για τα πάσο εξάμηνης διάρκειας. Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο ελπίζει να γίνει πιο προσιτή η αγορά καρτών για τους πολίτες δεδομένου ότι υπάρχει μία μικρή διαφορά σε σχέση με την ισχύουσα κατάσταση.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε και η πρόσφατη ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, ο οποίος σε συνεργασία με τους οργανισμούς Σταθερής Συγκοινωνίας ΣΤΑΣΥ και Οδικής Συγκοινωνίας ΟΣΥ, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα, προσκαλεί όλους τους χρήστες των μέσων μεταφοράς σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό φωτογραφίας.

Καλεί λοιπόν τους πολίτες να δουν με μία άλλη ματιά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να εμπνευστούν και να τα φωτογραφίσουν με όποιο μέσο επιθυμούν, αποτυπώνοντας με τον φωτογραφικό τους φακό καθημερινές σκηνές μέσα στα ΜΜΕ, εικόνες των Μέσων στην πόλη αλλά και στιγμές της πόλης μέσα από τα ΜΜΜ. Στόχος είναι, οι συμμετέχοντες να αναδείξουν το μετρό, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ ως κομμάτια του σύγχρονου αστικού τοπίου, να προβάλλουν την αισθητική διάσταση των μετακινήσεων στην πόλη, αλλά και την ενότητα του συστήματος αστικών συγκοινωνιών.
Σταθμός μετρό "Ελαιώνας"

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να ανέβουν στο ειδικό Facebook application, στη σελίδαwww.facebook.com/eisaimesa.oasa δίνοντας έναν τίτλο και μια σύντομη ενδεικτική περιγραφή.

H Καλλιτεχνική Επιτροπή του διαγωνισμού, αποτελούμενη από τον επίκουρο καθηγητή φωτογραφίας Αριστείδη Κοντογιώργη, την εικαστικό Βένια Μπεχράκη και τον διευθυντή του διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδος Ηλία Χατζηχριστοδούλου θα αξιολογήσει τις φωτογραφίες που θα υποβληθούν και θα βραβεύσει 15 συμμετοχές, κατά την κρίση της, σύμφωνα με τους όρους και τις κατευθύνσεις του διαγωνισμού.

Οι συγκεκριμένες 15 φωτογραφίες θα αποτελέσουν την πρώτη κινούμενη έκθεση στην πόλη. Θα εκτυπωθούν και θα εκτεθούν για τουλάχιστον ένα μήνα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε διαφημιστικές θέσεις, σε συρμό, σταθμούς και οθόνες των μέσων σταθερής τροχιάς (μετρό-τραμ), καθώς και σε οχήματα του οδικού συγκοινωνιακού δικτύου (λεωφορεία- τρόλεϊ).

Οι βραβευθέντες θα κερδίσουν επίσης:
5 κινητά τηλέφωνα Samsung Galaxy S5
5 tablet Samsung Galaxy Note 10.01 2014 edition
5 ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – ΟΣΥ (λεωφορεία & τρόλεϊ) και ΣΤΑΣΥ (τραμ, ηλεκτρικός, μετρό έως το σταθμό Κορωπίου).

Το κοινό έχει τη δυνατότητα να ψηφίζει τις αγαπημένες του φωτογραφίες στη σελίδα www.facebook.com/eisaimesa.oasa, λαμβάνοντας μέρος σε κλήρωση για πλούσια δώρα:
3 φωτογραφικές μηχανές Samsung NX Mini.
10 μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – ΟΣΥ (λεωφορεία & τρόλεϊ) και ΣΤΑΣΥ (τραμ, ηλεκτρικός, μετρό έως το σταθμό Κορωπίου).
Διπλές προσκλήσεις για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Ο επίκουρος καθηγητής Αριστείδης Κοντογιώργης συμβουλεύει: “ Δοκιμάστε να δείτε την πόλη και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με τα καθαρά μάτια ενός παιδιού που ανακαλύπτει τον κόσμο. Θυμηθείτε ότι ο Πάμπλο Πικάσο έλεγε «Κάθε παιδί είναι καλλιτέχνης. Το πρόβλημα είναι να παραμένει καλλιτέχνης και αφού μεγαλώσει». Αυτό πρέπει να είναι το δικό σας στοίχημα.

Μπείτε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και αφήστε τις στιγμές να σας (μας) εκπλήξουν. Αναζητήστε τις εικόνες που είναι εκεί και περιμένουν να τις απαθανατίσετε. Ψάξτε για το κλικ που ξεχωρίζει από το επίπεδο του αναμενόμενου και του συνηθισμένου. Αναδείξτε εκείνα που μπορούν να μας κάνουν όλους να δούμε την μετακίνηση μας με τα ΜΜΜ πέρα από τη συμβατική της διάσταση. Μη διστάσετε να συλλάβετε την κίνηση, να αποτυπώσετε την ψυχή των Μέσων που είναι οι άνθρωποι τους. Συνθέστε φωτογραφίες που θα μας θυμίσουν την ομορφιά της απλότητας.

Ωστόσο μην περιμένετε αμέσως την «καλλιτεχνική αποκάλυψη». Επιμείνετε, δοκιμάστε, πειραματιστείτε, αλλά και αφεθείτε στην τύχη για να ανακαλύψετε καινούργιες προσεγγίσεις και να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μέσα από τον φακό σας δώστε μορφή στην ομορφιά που προσπερνάμε αγχωμένοι για να προλάβουμε τις δουλειές της ημέρας.
Η Τέχνη είναι παντού και περιμένει να την ανακαλύψετε

Χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας για να δημιουργήσετε την πραγματικότητα. Αφήστε τις αισθήσεις σας να αποκωδικοποιήσουν το φως και τα χρώματα. Εστιάστε σΆ εκείνο το κλάσμα του δευτερολέπτου που θα κάνει τη διαφορά.

Σπάστε τους κανόνες της αισθητικής, της ισορροπίας και των αντιθέσεων αν αυτό σας οδηγεί στην πιο δημιουργική έκφραση. Στην τέχνη δεν (πρέπει να) υπάρχουν συμβάσεις και συμβιβασμοί. Και ακριβώς η ανάπτυξη αυτού του διαγωνισμού μέσα από την ελευθεριότητα των social media ενθαρρύνει την απελευθέρωση της φωτογραφικής σας ματιάς.

Η Τέχνη είναι παντού και περιμένει να την ανακαλύψετε και να μας την αποκαλύψετε".

Περπατήστε λοιπόν στην πόλη, οπλιστείτε με τις φωτογραφικές σας μηχανές και απαθανατίστε μοναδικές στιγμές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Θυμηθείτε ο διαγωνισμός λήγει στις 30 Ιουνίου! Καλή επιτυχία!

Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top