O.SY. BUS DRIVERS Διαγωνισμός φωτογραφίας «ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ;» Οι Συγκοινωνίες Αθηνών με τη ματιά του επιβάτη... - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Διαγωνισμός φωτογραφίας «ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ;» Οι Συγκοινωνίες Αθηνών με τη ματιά του επιβάτη...

Διαγωνισμός φωτογραφίας «ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ;» Οι Συγκοινωνίες Αθηνών με τη ματιά του επιβάτη...

Written By OsyBus Driver on Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014 | 11:03 μ.μ.

Οι επιβάτες των Συγκοινωνιών Αθηνών εστίασαν στα μέσα μαζικής μεταφοράς και αποτύπωσαν με το φακό τους στιγμές των καθημερινών μετακινήσεών τους. 

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συγκοινωνιών Αθηνών, 3.150 επιβάτες έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό φωτογραφίας «Είσαι Μέσα;» με θέμα τα Δημόσια Μέσα Μετακίνησης, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσής τους.

Κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, οπότε και διεξήχθη ο διαγωνισμός μέσω Facebook, από της φωτογραφίες που υποβλήθηκαν, με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, επελέγησαν και βραβεύτηκαν οι 15 από την Καλλιτεχνική Επιτροπή του Διαγωνισμού. 

Την Επιτροπή συγκρότησαν ο επίκουρος καθηγητής φωτογραφίας Αριστείδης Κοντογιώργης, η εικαστικός Βένια Μπεχράκη και ο διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Οι 15 φωτογραφίες, που αναδείχθηκαν από το Διαγωνισμό, συνθέτουν την πρώτη κινούμενη έκθεση φωτογραφίας στην πόλη, που άνοιξε χθες τις πύλες της στο Αμαξοστάσιο της Πλ. Αττικής των Οδικών Συγκοινωνιών και θα συνταξιδεύει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς τους επόμενους μήνες. 

Οι βραβευμένες φωτογραφίες εκτίθενται από χθες στα συγκοινωνιακά μέσα, σε σημεία προβολής, σε συρμούς, σταθμούς και οθόνες των μέσων σταθερής τροχιάς, καθώς και σε λεωφορεία και τρόλεϊ, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό μια κινούμενη ανά την πόλη έκθεση φωτογραφίας και προσφέροντας μια νότα διαφορετική στις καθημερινές μετακινήσεις των επιβατών.

Οι δημιουργοί των βραβευθέντων φωτογραφιών παρέλαβαν χθες τα δώρα τους σε εκδήλωση, που διοργανώθηκε στο Αμαξοστάσιο της Πλ. Αττικής των Οδικών Συγκοινωνιών. 

Η απήχηση του διαγωνισμού ήταν μεγάλη, καθώς 396.000 χρήστες τον παρακολούθησαν στη σελίδα www.facebook.com/eisaimesa.oasa  και 83 από τους 26.730 χρήστες που έκαναν like στις φωτογραφίες του διαγωνισμού κέρδισαν μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης ξεχωριστά δώρα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ Γρηγόρης Δημητριάδης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων επεσήμανε: 

«Μέσω των φωτογραφιών του σημερινού διαγωνισμού απεικονίζεται η σχέση των πολιτών με τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες και την πόλη. Οι Συγκοινωνίες Αθηνών είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης και της καθημερινής ζωής εκατομμυρίων επιβατών, αυτή τη σχέση θέλουμε να ενισχύσουμε, σήμερα με την τέχνη, αύριο με τη νέα τιμολογιακή πολιτική και την αναδιοργάνωση των Μέσων».

Δείτε τις 15 καλύτερες φωτογραφίες του διαγωνισμού :

Μάρθα Αμαξοπούλου 
Στάση Βικτώρια

Κωνσταντίνος Αντωνέλος 
Σταθμός Κάτω Πετράλωνα

Στέλλα Γιαννοπούλου 
Καθρέφτης- τέρμα Ζωγράφου

Βασίλης Γόνης 
Περιμένοντας το λεωφορείο

Θωμάς Μάμαλης 
Αστικό ακορντεόν

Γιώργος Μαστροκόλιας 
Τα νέα στον Ηλεκτρικό

Ερμής Μελκώνης 
Τραμ -Μία πόλη, άπειρες διαδρομές

Κώστας Μπρουμάς 
Νυχτερινή φωτογραφία στο σταθμό του Θησείου

Σπύρος Νάννος 
Και ο χρόνος πάγωσε...

Δημοσθένης Παπαδόπουλος 
Crazy train, προς το Μοναστηράκι

Κώστας Πήττας 
Ανω Πατήσια, σταθμός Ηλεκτρικού


Θεοδώρα Τζώγιου
Τρόλεϊ με light painting και φόντο graffiti 


Αναστάσης Τσακλής 
Αφήνεις το αμάξι στο γκαράζ και ταξιδεύεις γεμάτος εικόνες... έγκαιρα και ασφαλώς

Κωνσταντίνος Χατζησταμάτης 
Το 843 στον Πειραιά. Σχέση αδιάβλητη και στενή στο πέρασμα των χρόνων

Ιωάννιδης Αδαμίδης 
Το 10 μετά τις 10


ΠΗΓΗ : www.trolleatzis.com 
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top