O.SY. BUS DRIVERS Στα 586 ευρώ ο πρώτος μισθός στο Δημόσιο-και μετά από διετή δοκιμασία... - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Στα 586 ευρώ ο πρώτος μισθός στο Δημόσιο-και μετά από διετή δοκιμασία...

Στα 586 ευρώ ο πρώτος μισθός στο Δημόσιο-και μετά από διετή δοκιμασία...

Written By OsyBus Driver on Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 | 2:14 μ.μ.

ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ, ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ
Σχέδιο για προσλήψεις στο Δημόσιο με τον εισαγωγικό μισθό των 586,08 ευρώ που υφίσταται και στον ιδιωτικό τομέα επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
Το σχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και τον εισαγωγικό μισθό των νέων δημοσίων υπαλλήλων παρουσίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείο ο νέος μισθολογικός χάρτης για τους νέους εργαζομένους φέρνει μισθούς ιδιωτικού τομέα.
Επιπλέον, η πρόσληψη στο Δημόσιο δεν θα είναι μόνιμη. Για δύο χρόνια ο εργαζόμενος θα περνάει από αξιολόγηση και θα είναι ταυτόχρονα υπό μαθητεία και υπό δοκιμή. Στο τέλος της διετίας το δημόσιο θα μπορεί να αντικαθιστά τον υπάλληλο με άλλον. Στην περίπτωση που ο υπάλληλος κριθεί κατάλληλος τότε θα μονιμοποιείται και θα λαμβάνει και μισθό που προβλέπετε από το σχετικό μισθολόγιο.
Ο μισθός αυτός θα ισχύει κατά τη διάρκεια μίας διετούς δοκιμαστικής απασχόλησης των νέων υπαλλήλων, από την οποία θα κρίνεται, τελικά, η οριστική πρόσληψή τους.
Τα «αποκαλυπτήρια» του σχεδίου έκανε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντώμενος με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης συζήτησε σειρά θεμάτων που αφορούν στον κρατικό μηχανισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση συζητά -με σημαντικές πιθανότητες υλοποίησης- την πρόταση να δημιουργηθεί μία νέα μισθολογική βαθμίδα (ονόματι «Ζ») η οποία θα αποτελεί το εισαγωγικό κλιμάκιο για κάθε νεοδιοριζόμενο στο Δημόσιο.
Σε αυτό οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα αμείβονται με τον αντίστοιχο κατώτατο μισθό που ισχύει σήμερα στον ιδιωτικό τομέα. Συγκεκριμένα:

Για την κατηγορία του υπαλλήλου με απολυτήριο δημοτικού (ΥΕ) ο μισθός θα διαμορφωθεί στα 586,08 ευρώ.
Για τους υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) ο μισθός θα διαμορφωθεί, κατ' εκτίμηση, στα 639,35 ευρώ.
Για τους κατόχους τίτλου ΤΕΙ (ΤΕ) στα 749,70 ευρώ.
Τέλος για τους κατόχους πτυχίου ΑΕΙ, (ΠΕ) ο εισαγωγικός μισθός θα ξεκινά από περίπου 787,4 ευρώ.
Σύμφωνα με την εισήγηση που επεξεργάζονται τα δύο υπουργεία, και η οποία αποτελεί πρόταση της τρόικας, οι νεοδιοριζόμενοι υπάλληλοι θα έχουν επί μία διετία αποδοχές ίσες με αυτές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
Εάν μετά τη δοκιμαστική αυτή διετία αξιολογηθούν και κριθούν ικανοί να εργαστούν στο Δημόσιο, θα εντάσσονται κανονικά στο μισθολόγιο.
Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, το συγκεκριμένο σενάριο συζητείται μεταξύ άλλων από τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο πλαίσιο των νέων αλλαγών στο μισθολόγιο του Δημοσίου, το οποίο θα επιφέρει ανακατανομές στο εσωτερικό των αμοιβών χωρίς να ανατρέπει το συνολικό μισθολογικό κόστος.
Διαφωνία ΠΑΣΟΚ
Στη χθεσινή συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει με τη συγκεκριμένη πρόταση. Μάλιστα ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εντός των προσεχών ημερών θα επιδιώξει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να «υπενθυμίσει», συν τοις άλλοις, ότι οι όποιες αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων δεν πρόκειται παρά να έχουν ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα.
Η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει ότι η όλη συζήτηση για τις αλλαγές στον χάρτη του μισθολογίου θα έχει περιεχόμενο και ουσία μόνο όταν υπάρξει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση, όταν δηλαδή διαμορφωθεί και ψηφιστεί ένα «μόνιμο σύστημα αξιολόγησης».
Στη χθεσινή συνάντηση φέρεται πάντως να διατυπώθηκαν ενστάσεις από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και κατά της αξιολόγησης, και συγκεκριμένα κατά του μέτρου που προβλέπει ότι το 15% των δημοσίων υπαλλήλων θα λαμβάνει αναγκαστικά τη χαμηλότερη βαθμολογία.
Αντιδρώντας στις «διαρροές», όπως τις χαρακτηρίζουν, περί διαφωνιών του ΠΑΣΟΚ στην πρόταση για τις αμοιβές των νεοδιοριζόμενων υπαλλήλων, κύκλοι του υπουργείου Διοικ. Μεταρρύθμισης σημείωναν ότι ο υπουργός δεν διέκρινε αντιρρήσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Οι ίδιοι κύκλοι «υπενθύμιζαν» ότι η συγκεκριμένη πρόταση είχε συζητηθεί με την τρόικα και στο πρόσφατο ραντεβού στο Παρίσι. Μόνο που εκεί, λένε οι ίδιες πηγές, αντιδράσεις από όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν συμμετάσχει στο ραντεβού, δεν είχαν καταγραφεί...
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ευθύνες και σε όσους διόρισαν πλαστογράφους
Την αποφασιστικότητα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προχωρήσει στον επανέλεγχο των μονιμοποιήσεων στο Δημόσιο επαναδιατύπωσε χτες ο αρμόδιος υπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, στέλνοντας μήνυμα προς την πλευρά των 19 δημάρχων του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου, που αρνούνται να συναινέσουν στη διαδικασία.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος των στοιχείων στους δήμους θα γίνουν ακόμη και αν χρειαστεί να ζητήσουμε τη βοήθεια των εισαγγελικών αρχών», επιβεβαιώνοντας το χθεσινό δημοσίευμα του «Εθνους». «Θα πρέπει οι κατεργαράκοι και οι απατεώνες να πάνε σπίτια τους, γιατί τέτοιοι είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά για να διοριστούν», είπε χαρακτηριστικά, ενώ διευκρίνισε πως όταν ολοκληρωθεί η τεκμηρίωση των δεδομένων, «θα αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες από τους παράγοντες της Αυτοδιοίκησης που διόρισαν υπαλλήλους με πλαστά πιστοποιητικά».
Απεργία
Αναφερόμενος στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, εξέφρασε τη λύπη του για τα μέχρι τώρα βήματά της τα οποία, όπως είπε, «δεν δείχνουν αντάξια των περιστάσεων του αξιώματος για το οποίο εξελέγη». Συμπλήρωσε πως περιμένει να δει την τοποθέτησή της στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.
Αντιδρώντας στην αξιολόγηση και στον επανέλεγχο των μονιμοποιήσεων η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκήρυξαν 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση των καθαριστριών.

Οι μισθοί των Βουλευτών όμως;
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top