O.SY. BUS DRIVERS Ηράκλειο Κρήτης: Ανυποχώρητοι οι οδηγοί τουριστικών για την υπογραφή ΣΣΕ – Παράνομη βγήκε η απεργία τους - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ηράκλειο Κρήτης: Ανυποχώρητοι οι οδηγοί τουριστικών για την υπογραφή ΣΣΕ – Παράνομη βγήκε η απεργία τους

Ηράκλειο Κρήτης: Ανυποχώρητοι οι οδηγοί τουριστικών για την υπογραφή ΣΣΕ – Παράνομη βγήκε η απεργία τους

Written By OsyBus Driver on Σάββατο, 16 Μαΐου 2015 | 4:06 μ.μ.

Μέχρι το Σάββατο 16 Μάη το μεσημέρι αναμένεται να έχει υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ των οδηγών τουριστικών λεωφορείων και της εργοδοσίας. Αυτό προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχαν οι δυο πλευρές, το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Μάη, και η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται ως αποτέλεσμα της αγωνιστικής διεκδίκησης των εργαζομένων του κλάδου, παρά το κλίμα εκφοβισμού, τρομοκρατίας και ποινικοποίησης του αγώνα τους. Και αυτό γιατί η σημερινή τους απεργία για την υπογραφή ΣΣΕ, κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική από το δικαστήριο τα ξημερώματα.Την προσφυγή στα δικαστήρια είχαν κάνει τουριστικοί πράκτορες.

Το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης εργασίας. Νωρίτερα, στον χώρο εμφανίστηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ, που αποχώρησαν κάτω από την αποφασιστικότητα των απεργών. Στο πλευρό των συγκεντρωμένων βρέθηκαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Ηρακλείου, τονίζοντας ότι ο αγώνας τους είναι δίκαιος, επίκαιρος, και αποτελεί υπόθεση ολόκληρης της εργατικής τάξης του Νομού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ:

«Ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων οδηγών στα τουριστικά λεωφορεία και του σωματείου «Ο Ερμής» για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης είναι δίκαιος, επίκαιρος, και αποτελεί υπόθεση ολόκληρης της εργατικής τάξης του νομού.

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απόφαση του δικαστηρίου, που κηρύσσει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα τουριστικά λεωφορεία.

Εκφράζει την εναντίωσή της σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και υπονόμευσης του αναφαίρετου δικαιώματος της εργατικής τάξης να παλεύει και να διεκδικεί τα δικαιώματα της, με κάθε μορφή αγώνα μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Στα πλαίσια αυτά χρειάζεται τώρα να εκφραστεί η στήριξη και η αλληλεγγύη όλου του ηρακλειώτικου λαού.

Αυτό που πρέπει να έχουν καθαρό οι εργαζόμενοι είναι ότι και στις σημερινές συνθήκες η κατάσταση που έχουν διαμορφώσει το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, με τη βοήθεια της αστικής Δικαιοσύνης, έχει υπονομεύσει σε μεγάλο βαθμό το δικαίωμα στην απεργία. Από αυτήν τη σκοπιά δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των απεργιών που φτάνουν στα δικαστήρια με προσφυγή της εργοδοσίας, χαρακτηρίζονται παράνομες ή/και καταχρηστικές.

Η προσπάθεια υπονόμευσης του αγώνα των εργαζομένων στα τουριστικά λεωφορεία και του σωματείου «Ο Ερμής» από τους μεγαλοξενοδόχους είναι προκλητική, όταν την ίδια ώρα οι ίδιοι, οι tour operators, οι μεγαλοκαρχαρίες του τουρισμού, βγάζουν αμύθητα κέρδη ακόμα και μέσα στην κρίση, ενώ οι εργαζόμενοι στον κλάδο, που δουλεύουν από ήλιο σε ήλιο, όχι μόνο δεν μπορούν να κάνουν διακοπές, αλλά ούτε καν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες!

Στην ίδια ρότα και ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, που αξιοποιεί όλους τους αντεργατικούς νόμους που τους χάρισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και εξακολουθεί να εφαρμόζει απαρέγκλιτα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μονόδρομος για όλους τους εργαζόμενους είναι η οργάνωση στα σωματεία τους και η διεκδίκηση σε κατεύθυνση ρήξης με τα μονοπώλια και τους υπηρέτες τους, για την ανάκτηση των απωλειών και για νέες κατακτήσεις, που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Το ΠΑΜΕ, τα ταξικά σωματεία του νομού μας, στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων οδηγών στα τουριστικά λεωφορεία, και θα είμαστε στο πλευρό τους, όπου και όποτε χρειαστεί.

Διεκδικούμε:
Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς.
Κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.
Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.
Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση. Να μπει τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των Ατομικών Συμβάσεων, στις ενώσεις προσώπων.
Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ, χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό. Κατάργηση της δυνατότητας που καθιερώθηκε για υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων με μισθούς χαμηλότερους από τις κλαδικές συμβάσεις».

Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top